Side 2008 (i bilder)

       
        
        

Nu..

..drar jag till Turkiet! Ses om en vecka när det blir nya tag mot beach 08!

/e.

Så jävla coolt

Idag har jag sett min första OCH min andra HAVSÖRN! Helt sjukt mäktiga och jag är helt mållös! Vi var ju på exkursion på Dämmet och först såg vi en som bara flög över oss o vidare mot havet. Men lite senare kom det en till som cirkulerade över oss en bra stund. Olle ställde in tuben (den stora kikaren på stativ) så jag kunde kolla in den ordentligt! Det var helt sjukt coolt!

   

Havsörnen är min bästa fågel!

Jag hade egentligen tänkt ut o gå nu, men regnet hänger i luften och jag känner inte för att bli lika blöt som Hilda o jag blev igår, vi såg ut som dränkta katter!! Så jag ska fixa lite mat ist och slänga mig i soffan, ganska så nöjd med min dag!

omstart

ja det är ju helt sjukt vad mkt en helg i synd kan göra!!! lite trist när man kämpat sig ner och så får man börja om på nu kula igen känns det som. missförstå mig rätt, ligger ju fortfarande på ganska rejält minus, totalt. Men surt när jag var sååå nära mitt mål att åka uppåt! så jag tror inte jag hinner ner till mitt innan-turkiet-mål. Hoppas på smaljeansen iaf!

Idag har jag haft seminarie på fm, nu är jag hemma på lunch o vid kvart i tre ska jag tilbaka till skolan och iväg på exkursion till Dämmet. Känns sådär kul, har varit där ett par gånger så... men det kan bli lite mysigt o umgås lite med klassen utanför skolan.

Kan ite bestämma mig om jag ska stressa iväg på en promenad innan lunch eller om jag ska ta ett avsnitt av LOST ist. Hatar att ut o gå när man har en tid att passa efteråt, så jag går nog en runda i em ist, när jag varit på Dämmet. Har upptäckte en nu runda, en riktigt lång, tror det tar ca 2 timmar i sin helhet, ska kolla det i övermon, då har jag hela em ledig nämlligen. Imon ska jag jobba så då hinns det inte med.

Nähä, Lunch!
e.

FRAMME

Japp, idag anlände jag till värnamo, men nu ska vi göra det ordentligt...

Måndag: 10073 steg
Tisdag: 10873 steg
Onsdag: 15692 steg
Torsdag: 19036 steg
Fredag: 17136 steg
Lördag: 18867 steg
Söndag: 9197 steg

SUMMA: 100874 steg (typ 7,1 mil)
Gick alltså tre km extra, förbi vmo kan man säga! haha,

Jag hade tänkt gå tillbaka nästa vecka, men det "försvinner" ju två dagar eftersom vi åker på lördag, men ska iaf gå runan varje dag, smaljeansen är ett löfte denna veckan!

Tjejfesten igår blev otroligt lyckad, massa vin, snittar, singstar och mitt i allt festande kommer jag o louise på att vi ska ha lite styrelsemöte ang vårt exjobb, så vi fyller i banketten på fyllan o skickar till kursansvarig, det verkade smart igår!! jaja...

Nu ska jag lägga migg i soffan o vara bakis!
e.


miss i nassen...

... o en aning berusad!

idag har jag haft  en sk. ÄTARDAG! har ätit massa skräp. men orkar inte blogga om det. NYA TAG IMON! Ibland behöver man en ätardag för att samla nya krafter! jag LOVAR att jag ska komma i smaljeansen i veckan!

Måndag: 10073 steg
Tisdag: 10873 steg
Onsdag: 15692 steg
Torsdag: 19036 steg
Fredag: 17136 steg
Lördag: 18867 steg                        = 91677 steg

kvar; 5466 steg att gå imon! nemas problemas!

är för full för att blogga vidare, återkommer imon!

ZZZzz...

Uppe med tuppen...

... och nu ska jag ut o gå en sväng, då lär man väl piggna till!
Det är nåt skit med min mp3 bara, glapp i lurarna och så vägrar den ladda upp batteret. Hoppas den håller rundan ut iaf. har letat upp ett par andra lurar oxå.

Ciao!

Godnatt

Denna dagen har varit bra, jag har gått en massa steg o ätit nyttig kesopizza så imon har jag förhoppningar att kommer över (eller under) en speciell gräns. Hoppas hoppas!

P kommer hem sju imon bitti, vaknar alltid då sen är det svårt att somna om för en timme eller två, så oftast går jag upp då. Tänkte hinna med en runda innan jobbet imon så det skulle ju passa ganska så bra. Ska gå o lägga mig strax, visserligen o kolla på LOST lite, men ändå så jag kommer vara ganska pigg imon. Tog ju sovmorgon idag så det ska nog funka! Sen är det tjejfest imon, tjoho, tema ROSA! kommer bli så himla kul! Vinet ligger redan på kylning och snittarna är klara att snittas upp! party party!

Måndag: 10073 steg
Tisdag: 10873 steg
Onsdag: 15692 steg
Torsdag: 19036 steg
Fredag: 17136 steg

Känns bra att ha lite steg till godo inför helgen, vem vet hur pigg man kommer vara efter gelejet imon lixom!?

Orkar inte skriva så mkt mer nu, ska borsta tänderna och sen krypa ner i sängen o dräpa ett par asnitt av, ni vet vad! Skrivs imon innan jobbet!

Love
e.

Godmorgon

Än så länge har inte H&M ringt, så verkar som om dagen blir ledig! Ska strax stiga upp från sängen och ge mig ut på liten runda med Q. sen drar jag min långa rundra tror jag så är den lixom gjord! efter det planerer jag en sen frukost/lunch och sen ska jag pyssla med lite av varje. P kommer hem vid tre o ska sova några timmar så antagligen blir det en lite promenad till då, är så trist o va hemma o gå runt o bara vara tyst!

Men solen skine iaf idag, det kommer göra den här dagen till en bra dag!
Skrivs senare!
e.

Torsdagsblogg

Idag har det varit en bättre dag, tanden känns lite bättre men ska ändå ringa tandis imon så de kollar upp det. Vill ju inte att det ska krångla till ännu mer sen, särskilt inte nästnästa vecka när vi är iväg. Så jag ska ta det säkra före det osäkra!
Var i skolan idag, föreläsning med Börje i fyra timmar, men han är cool alltså. Det blir sällan segt på hans lektioner, man lyssnar och är med hela tiden, lite för att man vet att han kan ryta till om han vill men så är han himla skön alltså, med den dialekten och alla små historier han klämmer in, bl.a. om svärmor och när han drömde att han var gravid, haha!
Stegen har gått fint idag, har gått igen det jag missade i början, skönt! Nu ska jag bara hålla 14000 steg om dagen så kommer jag hamna i Värnamo på söndag! haha!

Måndag: 10073 steg
Tisdag: 10873 steg
Onsdag: 15692 steg
Torsdag: 19036 steg

Imon kan det bli på två sätt,
sätt 1: H&M ringer vid niotiden och frågar om jag kan jobba, jag åker buss till öland o jobbar!
sätt 2: H&M ringer inte och jag har en helt ledig dag! Då ska jag plugga lite, sola, ha hemmaSPA, gå lååångpromenad och kolla lite LOST! Måste städa lite till tjejfesten på lördag oxå.
Båda sätten är ganska bra, men det klart, är ju ganska skönt o vara ledig!

anna, jag tog lite kort när jag var ute o gick idag men det var lite mulet så det såg helt dödstrist ut på korten, tar nya när solen skiner lite. Nu såg det ut som om kalmar är världes tråkigaste stad nämligen! haha.

Sov gott alla!
e.

Bad day gone good

Ja den här dagen började verkligen skit på alla sätt, har tidernas tandvärk (dock bara när jag äter/dricker) och ingen tandläkare tillgänglig förrän fre. Kunde få åka till Berga om jag inte stod ut, men orka cykla ända dit i motvind lixom! nä, klarar mig en dag till, kan ju tugga på andra sidan! =) Sen fick jag ont o ljumsken efter min runda i morse, men det är borta nu, kanske kroppen reagerar lite nu efter att bara gått enstaka små promenader till att nu dra ut en timme o en kvart varje dag. Det ska nog ordna sig. när jag kom hem från skolan upptäckte jag att jag låst ute mig själv, patrik hade åkte o spelat golf o där satt jag! TACK O LOV för min Hilda, som offrade sig och levererade extranyckeln till mig! som sagt, detta ska belönas!! O tack till jennie oxå som drog med henne till maxi. hade hon inte gjort det hade jag snällt fått gå med mitt (då) onda ben och onda tand till stensövägen och tillbaka, hade ju visserligen blivit många steg, men humöret hade nog dippat! hade en liten trevlig pratstund med hilda o så kom emmelia o joinade oss. mkt trevligt, och det var vändningen på min dåliga dag! För sen gick jag hem, tvättade ett par snabba maskiner tvätt, åt lasagne, dräpte tre avsnitt av LOST och två rutor choklad. Sen var det TopModel och nu sitter jag här!

Är mer nöjd med mina steg idag, men har fortfarande ett bra gäng steg att gå igen! Har lång dag i skolan imon oxå så vet inte hur mkt jag kommer hinna med imon, börjar för tidigt för att gå innan och slutar inte förrän fyra, får bli rundan då och hoppas det räcker!

Måndag: 10073 steg
Tisdag: 10873 steg
Onsdag: 15692 steg

O en grej till, STORT GRATTIS till jobbet Hanna! Kommer bli gymt!!

Sov gott!
/e

Stegredovisning

Måndag: 10073 steg
Tisdag: 10873 steg

Jag är inte helt nöjd med dagen. var i skolan till fyra och kom hem med ynka 1200 steg, katastrof vad stilla man är i skolan alltså. Men sen gick jag min runda och hyffsade till siffrorna, hade jag inte varit så trött hade jag gått ut med Q ikväll men nu fick P göra det. Har många steg att hämta in imon, så ska ta en runda innan skolan och en efter och hoppas att jag kommer i fas!

Det var inget kul på TV ikväll, jag är ju en av de få som inte kollar House, så blir en film i sängen ist.
Sov gott alla!
e.

Utmaning

Jag blev egentligen inte utmanad av anna, men jag tyckte det var lite kul så hakade på ändå! =)

3 namn jag går under:
emmy
slemmy (bara ume-anna som kallar mig det)
matte (av qvintus)

3 saker som skrämmer mig:
möss o råttor
trånga utrymmen
den globala uppvärmningen

3 saker jag har på mig:
baggyjeans
vit topp
svart nagellack

3 sanningar:
jag väger mig varje morgon
jag älskar mitt jobb
jag älskar att läsa skönlitteratur (just nu, en klassiker; Agatha Christe - Dolken från Tunis)

3 saker jag verkligen vill ha:
en ny dator
en solig vår
att smaljeansen ska passa om en och en halv vecka

3 personer jag utmanar:
Hilda
Jennie
Josephine
Helena

Jag återkommer ikväll med uppdatering på stegen och så, nu ska jag ner o kolla på nyheterna, vuxenpoäng till mig!!

Tisdag morgon

Sitter här o äter mina frukostägg igen, haha.

Det här kommer bli en bra dag, känner det på mig. Fast ett litet orosmoln är at på torsdag ska jag o louise maila in vad vi ska skriva exjobb om, så sjukt tidigt, vi har igen aning än, något om att vara lärare, HJÄLP!

Måste slänga i mig sista ägget nu och sen dra til skolan o ett seminarie som jag inte hunnit plugga en sekund på! Hoppas herrmann är snäll idag!!

Hoppas alla får en kanondag!
/e.

Bytte destination

Japp, jag insåg min begränsning, iaf denna veckan som är full av stillasittande föreläsningar och seminarie, även lite jobb, där man visserligen går en de men inte nära så mkt som krävs. Så nu ska jag ist gå Växjö-Värnamo, 68km, 97143 steg sammanlagt, en dagssnitt på 13878 steg. Idag räddade Qvintus kvällspromenad mig från totalt fiasko, det blev 10073 steg. En okej start ändå, ska dra min runda imon och hoppas då på att gå igen det jag missade idag!

viktmässigt har det gått sakta sakta åt rätt håll, men jag har ju bara 12 dagar till delmål ett så jag ska öka lite nu, får INTE glömma mellanmål. jag är så dålig på att äta mellan målen. sen ska jag ut o gå mer, helst ska jag dra rundan varje dag, men jag slits mellan att jobba in pengar o få tid till långa promenader, plus att jag har en skola som ska skötas oxå! Mycket är det!!

Imon ska jag inte jobba vad jag vet, men skola i fem timmar, aj aj, det blir inte många steg av det! Slutar visserligen fyra så då hinner jag med rundan! gött!

Nu ska jag ta en bit 70% choklad och kolla klart på "nytt läge"
/e.

Kalmar - Växjö på sju dagar

Japp, det är min utmaning nästa vecka, imon ska jag dra till classe (Clas Olsson) o inhandla en stegräknare, om jag inte kan få låna dahlbergs vill säga. Sen ska jag på en vecka ha gått 109 km, kalmar - växjö med andra ord. har ingen aning om det är möjligt, men ska bli kul att försöka! Tur att jag har mp3:n full med skön ut-o-gå-musik!

Jag upptäckte precis att jag jort ngt korkat. Rensade i mitt bildarkiv här på bloggen för ngn dag sen och då försvann bilderna även från de publicerade bloggarna!!! så himla trist! så nu är det bara gråa rutor där det innan var massa fina bilder!!! jag kompenserar med att lägga in lite blandade kort här så länge...

 Min söta fis, Qvintus, som tyvärr har för dåliga höfter för att haka på till växjö.
 Min andra söta fis, vilda hilda, på en fest nån gång!

Äh jag har alldeles för många kort att välja mellan så det får räcka med dessa så länge! =)
Jag ska bli bättre på att fotoblogga! har ju ny mobbe med 3.2 megapixlar så jag kan ju ta kort jämt egenligen! ska bättra mig!

Nu ska jag söndagsslappa i soffan så jag orkar börja promenaden mot växjö imon!
Fridens... /e.

Frukostägg

åååh, ja hade skrivit klart min blogg o så skulle jag bara lägga in en bild, så hänger sig hela skiten o allt försvinner! Nåja...

Har precis avslutat min stabila frukost på två ägg och lite Yoggi mini (passionsfrukt, persika o vanilj). Äter detta varje dag, trist säger vissa, skönt att slipppa fundera ut något annat säger jag! med ett stort glas vatten till detta är man redo för allt! om två och ett halvt kilo är jag vid mitt mål inför turkiet o det är 2 veckor kvar, ska kunna gå! heja heja.

frukostägg


Ska strax iväg o jobba några timmar, malin o jag ska köra nya varor o racerfart idag, det är kul men man hittar alltid en massa man vill ha och jag har egentligen köpstopp.  En snygg vit längre skjota med skärp i midjan ska jag nog visserligen köpa ut idag,hehe! åh jag älskar verkligen mitt jobb! H&M forever!


Måste dra till bussen nu!
e.


i väntan på nagellacket

Nu sitter jag o väntar på att mitt nagellack ska torka, följde hildas råd o köpte H&Ms egna, svart! så jäkla coolt o än så länge är jag nöjd, får se hur länge det sitter bara, sen ska jag betygsätta spektaklet! =)

Jag har köpt bikini, tubtoppar o haremsbyxor så nu är jag laddad till tänderna inför TURKIET, tjoho, det ska bli så hiiimla skönt! då ska jag njuuuta och inte tänka så mkt på GI! haha! men fram tills dess är det stenhårt. Men med så många nya goda recept + gamla favoriter är det inte så svårt... okej, här är mina bästa...

1. sallad med tomat, mozzarella, isbergsallad, gurka, parmaskinka och pesto
2. fritatta med tomat, fetaost och champinjoner
3. kesopizza
4. lasagne med zuccini
5. dippa (morötter, gurka, ost, chickenfingers, buffalowings, prinskorv o ett par olika dipper)

ikväll ska vi till tessan o niklas på lite fest, mkt trevligt. kanske en skvätt singstar, lite vin, en söt hund(valp?) o kanske en lapplek!?

anna, ska bli spännande att se vad du har för utmaning, kanske man hakar på!

P.I.L

Smaljeans

alla har ett par smaljeans, jag har ett par smalsmaljeans oxå, men skit i de. Mina smaljeans är mitt mål med det här nyttiga livet, om dryga två veckor åker vi o då hoppas jag kunna ha de på mig! Det är inte omöjligt, men jag måste vara duktig varje dag om det ska gå! Har hittat en perfekt gå-runda nu och även fixat in en massa bra gå-musik i min mp3, så nu ska jag försöka ta en runda om dagen, ca 8km lång ner runt slottet, längs med havet bort till stensö o sen hela stensövägen hem, tar en timme o en kvart typ! skön runda och hoppas vädret fortsätter vara okej så ska det nog gå vägen!

I övrigt så har ny kurs börjat nu, ekologi. Det mesta känns igen sen innan faktiskt så än så länge är det ganska lugnt och vi är en pytteliten klass, bara 9 st, 2 nya. gött!

Nu ska jag se om jag få med mig p till "Grosse", tyckte det var ett klockrent smeknamn a'la jennie så jag hakar på där. haha!

Ha en skön helg alla, vi ska till tessan o niklas imon på fest o övrig tid så ska jag jobba!
/e.

ps. firar btw -7kg idag, tjoho!