Hilda - den vilda!



Idag kommer en blogg enbart om Hilda, o gissa varför.... jo, hon fyller åååår! "Vad är det för dag idag? är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Hildas födelsedag, hurra hurra HURRAAA!"



Nedan föjer ett par historier om Hilda, och jag är väl oxå med på ett litet hörn.

Sagan om solningen:
Hilda e min kompis, o idag är vi båda lite som kräftor.... solen tog visst betydligt mer än vi trodde när vi satt där o frös. Hilda är nästan vuxen oxå, för hon kan slappna av när hon solar nu, det kunde hon inte innan för då var hon lite dampig! Hihi. Nästa gång vi solar ska vi ha med fika o musik, idag hade vi bara ett par tidningar och en argsint (kåt) hund. Han skrämde halvt ihjäl en joggare som bestämt kom från ukraina och så kom en liten dvärgpincher som löpte och lilla hundens söta lilla matte (tant) blev lite orolig först men sen lugnade hon sig för hon kände igen Qvintus o visste ju att han var snäll... (fråga joggaren från Ukraina om det!!!?) En annan bra sak som hilda hade upptäckt var "After Eight - any time", små delikata After Eight- kulor som aldrig tar slut!




Sagan om Luciatåget: (Lucia 2003)
20.11 - Hilda anländer
20.14 - Vi väljer kläder, skriver julklappsrim, sminkar oss, fixar håret, övar på sångerna, gör iordning Luciakronorna o stearinljusen.
23.42 - Tiden går så sakta så vi spelar kort o äter pepparkakor i min säng, Hilda vann ordentligt. okej, jag är dålig förlorare!!
00.13 - Sista justeringar, packar ihop allt vi ska ha med oss, går på toa o så.
00.30 - Taxin här. Åker med en jättesnäll taxichaufför, som kör mot enkelriktat o pratar hela tiden om sin färddator, att han varit taxichaufför bara i två veckor och att han bor i Borgholm!
00.41 - 11 minuter och 89 kronor fattigare anländer vi till Skräddaretorpsvägen. Vi är lite nervösa på en pirrigt sätt... o jävligt fnissiga!!
00.43 - Hilda smyger fram till Olles altandörr o fäster en lapp där det står "Släck, Lås upp dörren o öppna, sätt er i soffan och var beredd på det värsta".
00.44 - Vi tänder ljusen, slänger av oss jackorna och smyger mot altandörren
00.45 - Öpnnar dörren och tar ton..."Staffan var en stalledräng..." Olle o Pelle (något överförfriskade!) blir alldeles till sig av förtjusning, vår sång går stundtals över i hysteriska skrattattacker.
00.47 - Nästa låt... "Jag fångade en bräv en dag, men bräven slank ur näven, men lika glad är jag för det, men gladast är nog bräven..." Jubel igen från Olle o Pelle.
00.48 - Hysteriskt skratt o till sist utmarch till toner av "Natten går tunga fjät"
00.50 - Ombytta från Lucia till tomtar, eller iaf med tomteluva på smyger vi tillbaka o har julklappsutdelning, Olle får en leksaks-snopp som vibrerar o Pelle ett stress-less-bröst. Jubel igen!
00.53 - Vi dukar fram pepparkakor, Lussekatter, Glögg och Paradis-choklad. Får varsin ordentlig kram av bröderna bräv och sen fikar vi.
01.28 - Plockar fram FamiljeGeni o börjar spela...Olle håller på o somna. Efter första klassens fusk vinner jag o Hilda... Barnfrågor till oss och vuxenfrågor till pelle o olle (de fattade ingenting!) Kul att spela spel med fulla personer! hehe! Det får ALDRIG komma till allmän kännedom att vi fuskade!!
03.01 - Vi kryper ihop i soffan o berättar läskiga saker för varandra, Pelle blir lite rädd...
04.10 - Diskussionen har gått över i läskiga böcker, andra bra böcker, resor, pelle berättar om sin thailandsresa och hans helikopterplattform till mobil. vi skrattar ihjäl oss!
05.00 - Alla börjar bli ordentligt trötta, vi gäspar i kapp o bestämmer att vi ska gå på stan imon...
05.24 - Börjar packa ihop våra saker så smått...
05.44 - Kramar Olle o Pelle godnatt och iklädda vita linnebyxor nerstoppade i skorna, jacka, halsduk, luciakrona (med glitter) och rött band runt magen (över jackan) tågar vi sjungande Lucisasånger mot busshållsplatsen.
06.09 - Buss 412 anländer och busschauffören tycker vi är jättefina, jag får åka på halv biljett och alla glor på oss!
06.23 - Framme vid stationen, Hilda tar bussen till Smedby och jag traskar hemåt. Tar av princip inte av mig luciakronan på hela vägen hem även att den kliar som fan. Det är bara lucia en gång om året!!
06.41 - Låser upp dörren
06.42 - Möter min hyresvärd i hallen "Oj, det var en tidig Lucia!" mmm...eller sen!
06.43 - Pinsamt!
06.45 - Borstar tänderna, tvättar ansiktet osv...
06.58 - Zzzz...




Helt underbara sagor (hämtade direkt från lunar), som ju faktiskt är bättre än sagor för de har verkligen hänt! Åh vi har haft så himla kul ihop o vi har det fortfarande, varje gång vi ses blir jag så himla glad och mungiporna lixom vägrar åka ner! Lova att alltid vara min spralliga, glada, snygga, underbara och aldeles egna blondin! Älskar dej gumman och hoppas din födelsedag är helt grym!
Nu ska jag ringa och sjunga för dig, det måste man när nån fyller år!

Uss Uss!

Kommentarer
Postat av: födeledagsbarnet hilda

åååh...ja kan bara säga ååh...vilken fantastisk blogg..skrattade o typ grät haha..vilka roliga år vi har haft...kommer aldrig glömma luciatåget ...är nog en av de roligaste sakerna jag någonsin gjort.det var också första gången jag förstod att du var dålig förlorare eftersom du kastade kortleken på mig...ja var ju dock lika glad för det haha..ja hade ju vunnit..tack så mycket min älskade vän. Så glad att jag hittat en sån fin vän som dig...nu far vi mot nya galna äventyr..dock idag inte med äventyrsbilen utan med sportalfan...hehe..du är underbara..tack..puss

2007-10-12 @ 14:32:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback